Autopurkamomme myy edullisesti autoja, autojen purkuosia, renkaita ja autotarvikkeita. Toimitukset ympäri Suomea. Purkuosia löytyy erityisesti japanilaisiin ja eurooppalaisiin ajoneuvoihin. Purkamo toimintaa jo vuodesta 1971!
Nurmon Autopurkaamo Oy - Piha-alue
Nurmon Autopurkaamo Oy
Nosturintie 2, 60550 NURMO (ks. ajo-ohjeet)
Puh. 06-4146 051


Myy autosi meille, ostamme uudemmat kolari- ja epäkuntoiset autot käteisellä. Otamme myös veloituksetta purkuautoja vastaan. Lisätietoa kierrätyspalvelustamme.

Ympäristöasiat ovat meille tärkeitä!

Jos purettavia autoja ei käsitellä oikein, on vaarana, että ympäristölle vaarallisia aineita joutuu maaperään. Ympäristönsuojelu on meille tärkeää ja siksi olemmekin huomioineet sen monella eri tavoin.

Ennen kuin purkuosien hyödyntäminen voidaan toden teolla aloittaa, poistamme autosta ympäristölle vaaralliset osat ja aineet. Sisääntulevat autot välivarastoidaan pintakäsitellyn sementtilaatan päällä ennen autojen "kuivaamista". Välivarastointi on tärkeää etenkin silloin, kun useita autoja saapuu saman päivän aikana. Samoin varsinkin kolariautojen oikea säilyttäminen on tärkeää, jotta haitalliset aineet eivät pääse luontoon.

Autopurkaamo: käytetyt varaosat välivarastointipaikka
Autojen välivarastointipaikka (kuvaushetkellä vielä keskeneräisenä).

Autojen "kuivaus" tehdään lämpimissä vastaanottotiloissa, joissa on vahva sementtilattia ja haitallisten aineiden keräilylaitteet. Näissä tiloissa talteenotamme mm. tuulilasinpesunesteet, pakkasnesteet, jarrunesteet, öljyt, polttoaineet ja ilmastointilaitteen kylmäaineet. Koska tilat ovat lämpimät, aineiden poistaminen onnistuu mihin vuoden aikaan tahansa.

Autopurkaamo: lämmin vastaanottotila käytetyt auton varaosat
Autojen lämmin vastaanottotila (halli 1).
Autopurkaamo: lämmin vastaanottotila 2 käytetyt auton varaosat
Autojen lämmin vastaanottotila (halli 2).
Autopurkaamo: lämmin vastaanottotila 2 käytetyt auton varaosat
Autojen lämmin vastaanottotila (halli 2).
Autopurkaamo: nesteiden poistaminen
Nissan Sunnyn pakkasnesteen talteenotto.
Autopurkaamo: nesteiden poistaminen
Ilmastointilaitteen kylmäaineen ja bensiinin talteenotto.

Ongelmajätteiden (öljyt, pakkasnesteet, jarrunesteet, lasinpesuaineet, akut yms) varsinainen varastointi tapahtuu lukitussa ympäristökontissa. Kontissa on eri jätteille omat säiliönsä ja jos joku säiliö sattuisi vuotamaan, kontissa on integroitu valuma-allas, joka estää aineen joutumisen luontoon. Kontissa olevat säiliöt tyhjennetään säännöllisin väliajoin. Nurmon Autopurkaamo kuuluu valtakunnalliseen akkujen kierrätysverkostoon.

Autopurkaamo: käytetyt varaosat ongelmajätteiden varastointi
Ongelmajätteet varastoidaan lukittuun ympäristökonttiin.

Öljyvahingon varalta meillä on imeytysjauhetta, jolla öljytahrat yms. saadaan heti puhdistettua mahdollisimman tehokkaasti ja paloturvallisesti. Imeytetty jäte sijoitetaan ympäristökonttiin odottamaan poisvientiä.

Kun auto on "kuivattu", niin aloitetaan auton osien purkaminen. Samassa yhteydessä tapahtuu myös tärkeimpien purkuosien tallentaminen varastokirjanpitoon sekä osien varastointi. Kun auto on purettu, niin kori viedään ulkovarastoon odottamaan osamyyntiä tai jatkojalostamista.

Ulkovarastoalueelle olemme rakentaneet kaiken varalta putkiston öljynerotuskaivoineen.

Autopurkaamo: salaojaputkisto Autopurkaamo: salaojaputkisto
Öljynerotuskaivon ja salaojaputkistojen kaivuutyömaa.

Pyrimme myös kierrättämään varastoa nopeasti, jotta purkuautot saataisiin mahdollisimman pian jatkojalostettaviksi. Vanhojen autojen korien poistaminen tehdään useita kertoja vuodessa. Nykyisin urakasta vastaa Stena Metalli. Suomessa korit toimitetaan Poriin jatkojalostettavaksi.

Autopurkaamo: käytetyt varaosat kierrätys

"Autopaalit" kuljetetaan rekalla Stena Recycling:lle Poriin.

L&T vie kierrätettäviä renkaita 2-3 kertaa vuodessa Oulun keräyspisteeseen murskattavaksi. Renkaista tehdään tienpohjiin mm. kevennyskerroksia (esim. upottavaa maarakennetta korjaamaan), meluvalleja, kaatopaikan metaanin keräyskerroksia jne.

Autopurkaamo: käytetyt varaosat uudelleen kierrätys

Kierrätysrenkaiden lastausta.

Lisätietoa auton osien kierrättämisestä.

Etusivu Nurmon Autopurkaamon etusivu Yritys Nurmon Autopurkaamon yrityskuvaus Osahaku Auton osien hakupalvelu Sivun alkuun